اگر ما توانستیم تولید داخلی را رونق بخشیم ، مسئله ی تورم حل خواهد شد ؛ مسئله ی اشتغال حل خواهد شد ؛ اقتصاد داخلی به معنای حقیقی کلمه استحکام پیدا خواهد کرد .اینجاست که دشمن با مشاهده ی این وضعیت ، مأیوس و نا امید خواهد شد . وقتی دشمن مأیوس شد، تلاش دشمن ، توطئه ی دشمن ، کید دشمن هم تمام خواهد شد .
بنابراین همه ی مسئولین کشور ، همه ی دست اندرکاران عرصه ی اقتصادی و همه ی مردم عزیزمان را دعوت میکنم به این که امسال را سال رونق داخلی قرار بدهند . بنابراین شعار امسال ، " تولید ملی ، حمایت از کار و سرمایه ی ایرانی " است .
مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله امام خامنه ای (مد ظله العالی)
اولین چیزی که اکثر ما مردم با شنیدن این پیام حضرت آقا در آغاز سال ، به آن فکر کردیم ، این بود که خب دولت و یا فلان مؤسسه و نهاد باید پاسخگوی این مطالبه رهبری باشد ، و اکثر افراد انگشت اشاره در این خطاب را به جهتی غیر خود کرده و خود را از آن مستثنا دانسته اند! اما آیا حقیقتاً این مطالبه جنبه تک بعدی مسئولین را شامل میشود؟
مسلماً نه ! و پیام رهبری پیامی عام و همه جانبه است ،اما این درست است که " هر که بامش بیش ، برفش بیشتر " و هر فرد و نهادی که نفوذ و قدرت بیشتری در جامعه دارد ، مسئولیتش در این مورد بیشتر است ، اما به هر حال هر یک از ما هم در برابر این وظیفه بزرگ مسئولیم و نمیشود از زیر بار این فرمان شانه خالی کرد.
من نوعی باید در خریدهایم دقت کنم تا اجناس تولید داخل را خریداری کنم ، حتی اگر کیفیتش پایین تر باشد و قیمتش بالاتر !!! شاید دور از عقل به نظر برسد . اما اصالت سود شخصی در مکاتب اومانیستی میتواند تنها هدف قرار گیرد ، و ما را چه به مکاتب اومانیستی ! هر یک از ما به عنوان یک مسلمان موظفیم که برای حفظ استقلال کشور اسلامیمان هر کاری انجام دهیم تا بخشی از اعتلای جامعه اسلامی را رقم زنیم . شاید تا مدتها فشار اقتصادی در این زمینه اذیتمان کند ، اما لااقل با این کارها آیندگان ما به جامعه ای دست خواهند یافت که دیگر اینهمه زیرساخت ورشکسته ی اقتصادی گریبانش را نگرفته باشد.تمام روال خرید و فروش به نظر من یک سیکل مشخص است و بس ! هر چقدر خریداران کالایی بیشتر شود ، فروش آن کالا و به تبع سود ناشی از فروش بیشتر میشود و تولید کنندگان آن منفعت بیشتری را کسب میکنند و در نتیجه برای بالاتر بردن کیفیت محصولات خود از آن سود حاصله ، بهره میگیرند و تجهیزات و نیروی فکر و کار و متخصصین توانمند تر و بهتری را به استخدام میگیرند و در نتیجه محصول بهتر و مشتری پسند تری را تولید میکنند و حال اینکه وقتی زیرساخت های یک صنعت شکل گرفت و قوی شد ، دیگر سودهای بیشتری که عایدشان میشود ، سود خالص برای تولید کنندگان خواهد بود و از آنجا که آن هزینه اولیه برای به کار گیری تجهیزات را به طور مداوم نمی پردازند ، به تبع آن ، قیمت محصولات خود را کمی پایین تر میکشند تا مشتری یان را راضی تر نگه دارند و هر چه رضایت مشتریان بیشتر شود ، دوباره فروش و سود بالاتر میرود و این سیکل همچنان ادامه می یابد ... و اینجاست که باید دقت کنیم ! که کشورهای خارجی که ما تا کنون مشتریان پر و پا قرصشان بوده ایم ، سالهاست که فناوری های تولید خود را ساخته اند و به کار میگیرند و اینگونه است که قیمت کالایشان ارزان تر از نمونه های داخلیشان است. و اگر ما هم کمی صبر پیشه ی خود کنیم و در تمام این فشارهای اقتصادی ای که بر ما وارد میشود به خدا توکل کنیم و کمتر بهانه جویی کنیم ، زیرساخت های صنعت و تولید در کشور ما هم قوی خواهد شد و آنوقتست که خواهیم دید که محصولات تولید داخل نه تنها کیفیتشان بسیار بالاتر از مشابه های خارجی شان است ، بلکه قیمتشان هم به مراتب بهتر خواهد بود ، و آن روز اصلاً دیر نیست.مردم کشور ما اثبات کرده اند در عرصه کسب و تولید علم ، پیشرفتی را که کشورهای اروپایی در 100 سال کرده اند ما در 20 سال بعد از انقلاب به دست آورده ایم و در عرصه های اجرایی هم جز این نخواهیم بود و هیچ ناممکنی برای ملت غیور و صابر ایران وجود نخواهد داشت و "إن الله مع الصابرین "!
و این واضح است که در تمام عرصه ها مردم همواره پیش قدم تر از مسئولین دولتی بوده اند ، ولی انشاءالله که اینبار مسئولان نه پا به پای مردم که جلوتر از مردم قرار گیرند و با کنترل واردات و گسترش صادرات و با حمایت های حساب شده ی خود از تولیدات داخلی ، عرصه را برای تحقق این فرمان مقام معظم رهبری(حفظه الله) آماده تر نمایند .
اللهم احفظ قائدناالامام خامنه ای
|